piątek, 22 czerwca 2012

Różany post


Zbieranie płatków dzikiej róży to nadzwyczaj przyjemna czynność, szczególnie kiedy tak jak u nas rosną one na plaży. Kiedy natomiast zaczynam robić z nich przetwory  w całym domu przez kilka dni  unosi się przecudowny aromat i tak to aby zachować  choć trochę tego zapachu i letniego ciepła na zimę powstają słoiczki różanej konfitury i cukier różany....


                                                              

                                                                            Jan Twardowski


Róża dzika

Nie dzika - oswojona
jak stara dobra żona
kiedy jest bardzo źle
da witaminę Ce



P.S. Wszystkim Tatusiom z okazji jutrzejszego Dnia Ojca wielu cudownych, wspólnie  
        spędzonych chwil z  tymi małymi, większymi jak i tymi dorosłymi dzieciakami życzę:)


3 komentarze:

  1. piękne zdjęcia.... a konfitura z róży... koniecznie muszę się skusić na jej zrobienie... pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjawiskowe zdjęcie roweru!Nigdy nie robiłam takiej konfitury,ale za zapach dałabym się pokroić.Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:) Ostatnia chwila na zrobienie konfitury, bo zaraz kwiaty przekwitną.

      Usuń